Chlebek Bananowy

Chlebek Bananowy z płatkami owsianymi.

5 składnikowy chlebek na słodko- prościej być nie może.

Chlebek Bananowy
Wydruk przepisu
Podane wartości są na 1 porcję, użyto erytrolu. KCAL 129 Węglowodany 25 g Tłuszcze 4 g Białko 4 g
Porcje Czas przygotowania
12 porcji 10 minut
Czas gotowania
35 minut
Porcje Czas przygotowania
12 porcji 10 minut
Czas gotowania
35 minut
Chlebek Bananowy
Wydruk przepisu
Podane wartości są na 1 porcję, użyto erytrolu. KCAL 129 Węglowodany 25 g Tłuszcze 4 g Białko 4 g
Porcje Czas przygotowania
12 porcji 10 minut
Czas gotowania
35 minut
Porcje Czas przygotowania
12 porcji 10 minut
Czas gotowania
35 minut
Składniki
Porcje: porcji
Sposób przygotowania
  1. Jeśli mamy płatki owsiane górskie, nie błyskawiczne możemy połowę porcji zmielić. Nie masz czym zmielić mogą być całe.
  2. Banany blendujemy lub rozgniatamy widelcem.
  3. Do bananów dodajemy : -cynamon( możecie pominąć), -olej (jeśli dodajecie olej kokosowy musi być w płynnej postaci ) mieszamy. - słodzik
  4. Do płatków owsianych dodajemy sodę lub proszek do pieczenia
  5. Masę bananową mieszamy z płatkami owsianymi.
  6. Może wydawać się, że masa jest mało lepiąca- spokojnie dodaj troszeczkę wody, ale nie za dużo, masa musi być lekko zbita.
  7. Przekładamy do foremki podłużnej- wielkość zależy od tego jaką posiadacie, im mniejsza około 20 cm tym ciasto będzie miało formę chlebka, jeśli zrobicie w formie kwadratowej - będziecie to bardziej ciastem- ale równie pysznym 🙂
  8. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wstawiamy chlebek na 35 minut.
  9. * możesz dodać do całej masy ulubionych orzechów lub bakalii
Pozostałe informacje

Płatki owsiane można zamienić na mąkę.

Jeśli nie masz sody oczyszczonej lub proszku- to nic, można pominąć.

Udostępnij ten przepis
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *