Regulamin zamówień

Regulamin dotyczący składania zamówień na Torty i Słodycze w Pracowni Cukierniczej WypiekAna

  1. Właścicielem sklepu jest firma WypiekAna Anna Samsel Podwale Staromiejskie 62/68a Gdańsk 80-845 ul. Podwale Staromiejskie 62/68a NIP 7393527238, adres mail: biuro@wypiekana.pl Klient może składać zamówienia przez 7 dni w tygodniu i 24 godziny na dobę za pośrednictwem e-mail biuro@wypiekana.pl 
  2. Zamówienia na torty należy składać minimum:
  • z 7 dniowym wyprzedzeniem- niektóre terminy są niedostępne dużo wcześniej w szczególności terminy od maja do września, zdarzają się też terminy z krótszym czasem realizacji
  • z 14 dniowym wyprzedzeniem torty duże, firmowe, artystyczne
  • Last Minut- realizacja jest możliwa po ustaleniu dostępności terminu i możliwości pracowni.
  1. Torty wyceniane są indywidualnie w zależności od poziomu trudności, użytych materiałów oraz ilości dekoracji, figurki , wydruki, napisy. Cena jest przedstawiona indywidualnie po wypełnieniu zapytania do Pracowni Cukierniczej, o ostatecznej cenie decyduje Pracownia Cukiernicza.
  2. Cena tortu:
  • ilość porcji
  • nadzienie tortu
  • zdobienie zgodne z projektem
  • podkład pod tort
  • opakowanie na tort
  • wykonanie
  1. Minimalna ilość porcji wykonywana w tortach jest do 10 porcji.
  2. Zwrot tortu nie jest możliwy Reklamacje uwzględniamy po przyniesieniu tortu do miejsca zakupu tortu i wyjaśnieniu sytuacji w ciągu 24h od zakupu. Jedynie torty zakupione w sobotę podlegają reklamacji do poniedziałku.
  3. Klient ma prawo odstąpić od umowy i anulować zamówienia jeśli zrobi to z odpowiednim wyprzedzeniem 5 dni roboczych. W tym celu konieczne jest kontakt telefoniczny 794-571-878 lub e-mail biuro@wypiekana.pl 
  4. Torty zaprezentowane na stronie www.wypiekana.pl w galerii są poglądowymi przykładami tortów jakie już wykonaliśmy, nie powielamy projektów 1:1 tym bardziej przesłanych do nas inspiracji. Wygląd zamawianych produktów może się różnić od wyglądu produktów ze zdjęć przesłanych jako inspiracja przy zamówieniu. Różnice mogą dotyczyć wyglądu, smaku, wielkości , dekoracji, w tym owoców do niej użytych, jednak bez znacznego wpływu na ogólny charakter wyrobu.
  5. Torty należy przechowywać w temp.3-6 stopni Celsjusza. Cukiernia nie odpowiada za nieodpowiednie przechowywanie towaru przez odbiorcę, skutkujące jego krótkim terminem przydatności do spożycia lub żywotność.
  6. Zamówienie jest uznawane za wiążące i przekazywane do realizacji
    po wpłaceniu zadatku  ustalonej indywidualnie do każdego tortu. Zadatek jest równoznaczny z zawarciem umowy pomiędzy zamawiającym a realizującym czyli Pracownią Cukierniczą.
  7. Ze względu na zużywalność produktów rezygnacji można dokonać do 5 dni roboczych przed datą realizacji zamówienia. Jeśli rezygnacja nastąpi poniżej tego terminu zadatek wpłacony na poczet zamówienia nie zostanie zwrócony.

WypiekAna

Podwale Staromiejskie 62/68a 80-845 Gdańsk

794 571 878 

biuro@wypiekana.pl