Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

Kwiaty cukrowe od podstaw

Marzec 28 09:00 - 17:00

 Warsztaty cukiernicze: Kwiaty cukrowe od podstaw

Szkolenie dla osób początkujących jak i zaawansowanych. Osoby interesujące się florystyką  dowiedzą się wielu cennych informacji. Każdy uczestnik tworzy kompozycje kwiatowe i zabierze je ze sobą.

 

 

Podczas warsztatów będziemy wykonywać i omawiać:

  •  elementów z lukru plastycznego mocowanych na drutach florystycznych.
  • Środki do kwiatów, pręciki i pojedyncze liście.
  • Wykonamy między innymi takie kwiaty jak:
    • Mak
    • Storczyk
    • Róża
  • Wykonanie drobnych roślin uzupełniających bukiet.
  • Wykonanie gałązek z listkami
  • Wykończenie dodające dekoracjom naturalnego wyglądu
  • Łączenie mniejszych elementów w gałązki.
  • Omówienie zasad kompozycji, montaż i modelowanie docelowego kształtu bukietu.
  • Maskowanie mocowania

Dodatkowo przedstawimy tematy:

  • materiały i surowce stosowane w dekoracjach kwiatowych,
  • bezpieczne umieszczanie dekoracji w torcie
  • maskowanie mocowania w bukietach,
  • przechowywanie i transport, narzędzia do tworzenia bukietów
  •  podstawowych technik wykorzystywanych do tworzenia profesjonalnych cukrowych kwiatów i liści;
  • sprawiania, żeby kwiaty cukrowe wyglądały jak żywe;
  • zasad umieszczania bukietów cukrowych na tortach piętrowych i płaskich 

W dniu następnym szkolenie odbędzie się szkolenie z Tortów piętrowych w stylu angielskim, jeśli chcesz wziąć udział w 2 dniowym szkoleniu skontaktuj się z nami w celu otrzymania rabatu. 

 

Podczas warsztatów zapewniamy wszystkie niezbędne przybory, skrypty wraz z przepisami każdy uczestnik zabiera swoje dzieła do domu.

Ilość miejsc ograniczona

Czas Trwania 9.00-18.30

Koszt: 750 zł cena promocyjna 

Zapisy:

akademia@wypiekana.pl,

tel. 608-419-930

 

Kup Bilet



 

Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:

Regulamin Akademia WypiekAna

 

Lokalizacja

WypiekAna

Jesionowa 13/2 Gdańsk

 

 


Warsztaty Prowadzi:      
Olga Rybaltouskaya

Olga  z zawodu cukiernik i technolog żywności  z 20 letnim doświadczeniem w swoim fachu. Specjalizuje się w kwiatach cukrowych, tortach w masie cukrowej jak i kwiatach cukrowych jak również torach 3D, candy bar i tworzeniu nowych smaków i receptur.

Ukończyła wiele kursów i szkoleń między innymi:

International School of Sugarcrafts, Culinary Art Center Irlandia, Akademia Sztuki Gastronomicznej w Moskwie, gdzie zdobywała swoje umiejętności z tworzenia tortów weselnych jak i tych 3D,  techniki tworzenia kwiatów cukrowych i szerzej rozumianej cukrowej florystyce.

Dodatkowo Olga brała udział w wielu konkurach cukierniczych:

  1. 2013 Wystawa Hereca and Retail, Mińsk:
  • Dyplom “Nowatorstwo we wzornictwie tortów weselnych”
  • Dyplom „Za profesjonalną prezentację sztuki cukierniczej”
  1. 2013 Międzynarodowe mistrzostwa Sztuki cukierniczej, Białoruś:
  • 1 miejsce za kwiaty w stylu angielskim
  • 2 miejsce za tort w kompozycji „ Barwy Jesieni”
  1. 2013 International Krelin Culinary Cup Moskwa-

Brązowy medal za kwiaty w technice angielskiej, Glass: D6-Floral Sugarcraft

Brązowy medal za tort weselny, Glass: D9 Wedding Cake

  1. 2014 Międzynarodowa wystawa, konkurs “Triumf stylu I gustu”, Mińsk
  • Dyplom za najlepszą pracę: Tort weselny ponad 200 kg ( praca sukni weselnej 186 cm)
  1. 2014 12-ste Międzynarodowe mistrzostwa „ Trade show for gastronomy”, Luksemburg
  2. 2015 9-te Międzynarodowe mistrzostwa cukierników- profesjonalnych Europy Południowej, Grecja
  • Złoty medal
  1. Mistrzostwa Europy w dekoracji Tortów Sweet Expo 2019
  • Brązowy medal za kwiatową kompozycję
  • Brązowy medal za weselny tort

 

Prace Olgi:

 

 

 

 

Organizator

WypiekAna
Telefon:
608419930
Email:
akademia@wypiekana.pl
Strona internetowa:
http://www.wypiekana.pl/akademia-wypiekana/

Miejsce

WypiekAna
Jesionowa 13/2
Gdańsk, pomorskie 80-261
+ Google Map
Telefon:
608419930
Strona internetowa:
www.wypiekana.pl