Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

Zdrowe chleby, bułeczki i pasty do pieczywa

Luty 17 09:00 - 13:30

zł300
WypiekAna Chleb

Warsztaty kulinarne :

Zdrowe chleby, bułeczki i pasty do pieczywa

17.02.2018

TRÓJMIASTO:

 

WypiekAna Chleb

 

Podczas warsztatów pokażemy jak ze zwykłych łatwo dostępnych i sezonowych produktów zrobić pyszne, zdrowe chleby i pasty, idealne na każdą okazję.

Będziemy wypiekać chleby bezglutenowe jak i wegańskie.

Do każdego wypieku stworzymy pyszne smarowidła oraz nauczymy się jak komponować pasty idealne do każdego rodzaju chlebów.

Podczas warsztatów zapewniamy:

  • doskonałą zabawę,
  • degustację przygotowywanego tortu
  • fartuch dla każdego uczestnika,
  • uszykowane stanowisko pracy z wszystkimi produktami,
  • wodę mineralną, kawę i herbatę,
  • materiały szkoleniowe,
  • opakowania na wynos, dzięki którym podzielisz się swoimi potrawami z najbliższymi,
  • pomoc w wykonywaniu ciast i cenne wskazówki,
  • certyfikat ukończenia warsztatów.

 

Przebieg Warsztatów:

  1. Omówienie składników potrzebnych do stworzenia chlebów.
  2. Omówienie rodzajów mąk.
  3. Przedstawienie propozycji komponowania past do chleba.
  4. Przygotowanie chlebków między innymi będziemy tworzyć chleby  mąk gryczanej, ryżowej jak również użyjemy banana, batata lub ciecierzycy
  5. Przygotujemy również bułeczki na bazie siemienia lnanego
  6. Przygotowanie past do chleba miedzy innymi zrobimy pesto , humus czy zdrowej Nutelli.
  7. Zdjęcia wykonanych produktów i degustacja
  8. Wręczenie certyfikatów.

 

Ilość miejsc ograniczona (max 8)

Czas Trwania 4-5h

Koszt: 300 zł

Zapisy:

akademia@wypiekana.pl,

tel. 608-419-930

Formularz kontaktowy:

 

Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:

Regulamin Akademia WypiekAna

 

Lokalizacja

WypiekAna

Pszenna 112a Banino

 

Szczegóły

Data:
Luty 17
Czas:
09:00 - 13:30
Koszt:
zł300
Wydarzenie Category:
Wydarzenie Tagi:
, , , ,

To jest wersja demonstracyjna sklepu do celów testowych— Zamówienia nie będą realizowane. Zamknij