Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Warsztaty cukiernicze: Tort wegański i beza wegańska

21 listopada 2020 08:30 - 16:00

tWarsztaty cukiernicze: Tort w wegański i beza wegańska

 

W trakcie warsztatów każdy uczestnik wykona swój tort wegański (bez mleka, nabiału i produktów zwierzęcych).

                                          Wspólnie wykonamy bezę wegańską- która wielu osobom spędza sen z powiek, jak to jest zrobione.

Jak zrobić te pyszności? Nic prostszego, nawet jeśli nigdy nie wykonywałeś toru pokażemy Ci od czego zacząć krok po kroku.

Warsztaty skierowane są dla wszystkich bez względu na posiadane doświadczenie w pieczeniu J

                 Warsztaty są również skierowane do osób, które nie mogą jeść nabiału lub glutenu i innych wykluczeń z tym związanych.

 

Dużo wiedzy praktycznej jak i merytorycznej <3

 
 
Podczas warsztatów będziemy wykonywać:

  1. Biszkopt wegański- jak to jest zrobione- 
  2. Omówienie jak zamienić tradycyjne produkty na te wegańskie, gdzie szukać.
  3. Kremy do tortów- w wersjach wegański (przepisy, proporcje)
  4. Obłożenie tortu- najlepsze przepis (przepisy, proporcje)
  5. Słony karmel wegański – jak zrobić?
  6. Nauka składania i tynkowania tortu wegańskiego
  7. Omówienie przydatnych narzędzi przy tworzeniu tortu
  8. Zdobienia tortu- triki w zdobieniach
  9. Praca z barwnikami spożywczymi, tylkami, rękawami cukierniczymi.
  10. Beza wegańska- jak zacząć i na czym zrobić
  11. Przygotowanie bezy wegańskiej od początku do końca
  12. Wegańskie kremy do bezy.
  13. Praca z agarem, mleczkiem kokosowym i wieloma innymi wegańskimi produktami

 

Pracujemy w trakcie warsztatów na produktach, eksperymentujemy ze smakami i omawiamy wszystkie tematy.

 
 
Każdy uczestnik wykona swój Wegański Tort- pracujemy na prawdziwych tortach nie na atrapach. Wykonamy wspólnie dużą Bezę Wegańską.

Dodatkowo każda osoba otrzyma :

  • fartuszek wielokrotnego użytku
  • dyplom
  • skrypt z przepisami
  • teczkę i długopis

a to wszystko zabierze ze sobą do domu 🙂

 

Prowadząca:

Anna Samsel

Założycielka firmy WypiekAna i Akademii WypiekAna.
“Z zawodu jestem inżynierem okrętownictwa- pieczenie od zawsze było moją pasją, które stało się również moją pracą.
Zapraszam Was do mojego słodkiego świata w którym chętnie dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem 🙂 “
 
 
 

 

 

 
Ilość miejsc ograniczona 
Czas Trwania 6-8h
Koszt: 490 zł
Zapisy:
akademia@wypiekana.pl,
tel. 608-419-930
Kup bilet 


Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
Regulamin Akademia WypiekAna
 
Lokalizacja
WypiekAna
Jesionowa 13/2 Gdańsk

 

 

Organizator

WypiekAna
Telefon:
608419930
Email:
akademia@wypiekana.pl
View Organizator Website

Miejsce

WypiekAna
Podwale Staromiejskie 62/68a
Gdańsk, pomorskie 80-845 Poland
+ Google Map
Telefon:
608419930
View Miejsce Website

tWarsztaty cukiernicze: Tort w wegański i beza wegańska

 

W trakcie warsztatów każdy uczestnik wykona swój tort wegański (bez mleka, nabiału i produktów zwierzęcych).

                                          Wspólnie wykonamy bezę wegańską- która wielu osobom spędza sen z powiek, jak to jest zrobione.

Jak zrobić te pyszności? Nic prostszego, nawet jeśli nigdy nie wykonywałeś toru pokażemy Ci od czego zacząć krok po kroku.

Warsztaty skierowane są dla wszystkich bez względu na posiadane doświadczenie w pieczeniu J

                 Warsztaty są również skierowane do osób, które nie mogą jeść nabiału lub glutenu i innych wykluczeń z tym związanych.

 

Dużo wiedzy praktycznej jak i merytorycznej <3

 
 
Podczas warsztatów będziemy wykonywać:

  1. Biszkopt wegański- jak to jest zrobione- 
  2. Omówienie jak zamienić tradycyjne produkty na te wegańskie, gdzie szukać.
  3. Kremy do tortów- w wersjach wegański (przepisy, proporcje)
  4. Obłożenie tortu- najlepsze przepis (przepisy, proporcje)
  5. Słony karmel wegański – jak zrobić?
  6. Nauka składania i tynkowania tortu wegańskiego
  7. Omówienie przydatnych narzędzi przy tworzeniu tortu
  8. Zdobienia tortu- triki w zdobieniach
  9. Praca z barwnikami spożywczymi, tylkami, rękawami cukierniczymi.
  10. Beza wegańska- jak zacząć i na czym zrobić
  11. Przygotowanie bezy wegańskiej od początku do końca
  12. Wegańskie kremy do bezy.
  13. Praca z agarem, mleczkiem kokosowym i wieloma innymi wegańskimi produktami

 

Pracujemy w trakcie warsztatów na produktach, eksperymentujemy ze smakami i omawiamy wszystkie tematy.

 
 
Każdy uczestnik wykona swój Wegański Tort- pracujemy na prawdziwych tortach nie na atrapach. Wykonamy wspólnie dużą Bezę Wegańską.

Dodatkowo każda osoba otrzyma :

  • fartuszek wielokrotnego użytku
  • dyplom
  • skrypt z przepisami
  • teczkę i długopis

a to wszystko zabierze ze sobą do domu 🙂

 

Prowadząca:

Anna Samsel

Założycielka firmy WypiekAna i Akademii WypiekAna.
“Z zawodu jestem inżynierem okrętownictwa- pieczenie od zawsze było moją pasją, które stało się również moją pracą.
Zapraszam Was do mojego słodkiego świata w którym chętnie dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem 🙂 “
 
 
 

 

 

 
Ilość miejsc ograniczona 
Czas Trwania 6-8h
Koszt: 490 zł
Zapisy:
akademia@wypiekana.pl,
tel. 608-419-930
Kup bilet 


Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
Regulamin Akademia WypiekAna
 
Lokalizacja
WypiekAna
Jesionowa 13/2 Gdańsk

 

 

Organizator

WypiekAna
Telefon:
608419930
Email:
akademia@wypiekana.pl
View Organizator Website

Miejsce

WypiekAna
Podwale Staromiejskie 62/68a
Gdańsk, pomorskie 80-845 Poland
+ Google Map
Telefon:
608419930
View Miejsce Website

Dodaj komentarz