Szkolenie: Wycena Tortu Krok po Kroku
1 lutego 2025 08:30 - 14:00
zł790Wycena Tortu Krok po Kroku
Chcesz nauczyć się zarabiać na swojej pasji? Kochasz piec torty- ale czujesz, że nie zarabiasz na nich? To szkolenie nauczy Cie wszystkiego, żeby spełnić swoje marzenia o dochodowym biznesie! Dzięki 9 lat doświadczenia w prowadzeniu firmy WypiekAna nauczymy Cię jak wykonywać swoją prace i na niej zarabiać!
Zakres szkolenia:
1. Wstęp i wprowadzenie
-
Przedstawienie celu szkolenia – poprawa organizacji pracy i efektywna wycena tortów.
-
Dlaczego dobra organizacja i przemyślana wycena są kluczowe dla sukcesu w branży cukierniczej.
-
Krótkie omówienie planu szkolenia.
2. Planowanie pracy nad tortami – od pomysłu do realizacji
-
Jak efektywnie planować harmonogram przygotowań tortu.
-
Metody dzielenia pracy na etapy, aby uniknąć stresu i presji czasowej.
-
Jak stworzyć plan działania, który uwzględnia wszystkie kluczowe elementy realizacji zamówienia.
3. Organizacja stanowiska pracy i przydatne narzędzia
-
Praktyczne sposoby na zorganizowanie miejsca pracy, aby zwiększyć efektywność.
-
Lista najważniejszych narzędzi, które ułatwiają pracę nad tortami.
-
Jak zoptymalizować proces przygotowań, aby zaoszczędzić czas i energię.
4. Zarządzanie zamówieniami i relacje z klientami
-
Jak skutecznie przyjmować i przetwarzać zamówienia, korzystając z odpowiednich systemów.
-
Budowanie pozytywnych relacji z klientami i unikanie nieporozumień.
-
Zarządzanie oczekiwaniami klientów – od pierwszego kontaktu do dostarczenia gotowego tortu.
5. Obliczenia, wyceny, marże i liczenie kosztów – jak zacząć zarabiać
-
Jak obliczać rzeczywiste koszty produkcji tortu i planować zyski.
-
Praktyczne wskazówki dotyczące ustalania marży i wycen.
-
Jak poprawnie liczyć koszty, aby Twoja praca przynosiła zyski.
-
Uwzględnianie kosztów stałych i czasu pracy w wycenach.
-
Analiza rzeczywistych wycen prowadzonych przez 8 lat działalności firmy WypiekAna jako przykład do zastosowania w praktyce.
6. Podsumowanie i sesja pytań
-
Przegląd kluczowych informacji omówionych na szkoleniu.
-
Otwarta sesja pytań i odpowiedzi, aby rozwiać wszelkie wątpliwości.
-
Wręczenie certyfikatów ukończenia szkolenia.
Dodatkowe materiały:
-
Checklisty do planowania pracy nad tortami i tworzenia wycen.
-
Przykłady harmonogramów i wzory dokumentów przydatnych w zarządzaniu zamówieniami.
-
Przewodnik po najważniejszych narzędziach do pracy w cukierni.
Dla kogo jest to szkolenie? Szkolenie jest skierowane zarówno do osób początkujących, jak i tych, które mają już doświadczenie w tworzeniu tortów, ale chcą usprawnić organizację swojej pracy i zarządzanie biznesem. W szczególności polecane jest dla osób, które nie wiedzą, od czego zacząć wycenę tortów i jak poprawnie planować swoją pracę, aby osiągnąć sukces w branży.
- Dyplom ukończenia szkolenia.
Jesteśmy jednostką szkoleniową wpisaną do Rejestru Instytucji Szkoleniowych
pod numerem ewidencyjnym:
2.22/00057/2021
Czas trwania: 5 godzin
Cena: 790 PLN (Cena specjalna za pakiet: 1490 PLN za to szkolenie oraz szkolenie z tortów w stylu Drip Cake)
Ilość miejsc: tylko 6 miejsc
Miejsce Szkolenia WypiekAna
Zapisy: biuro@wypiekana.pl, tel. 608-419-930
Prowadzący:
Założycielka firmy WypiekAna . Pasjonatka zdrowego jedzenia, wszystkie przepisy tworzone są pod jej skrzydłami.
Torty- jej wielka miłość- kompozycje smakowe, skuteczne tynkowia, składanie tortów piętrowych- to jej żywioły.
Od zawsze Ania obala mity na temat pieczenia- można wszystko wykonać w prosty i łatwy sposób.
Zwolenniczka skutecznych rozwiązań, lider i strateg. W pracy stawia na jakość i smak produktów.
Z wykształcenia inżynier okrętownictawa, ścisły umysł, uwielbia liczyć.
Sport i słodycze bez cukru towrzyszą jej od lat i sama przekazuje swoją pasję innym z wielką chęcią.
Agata Kornatowska
Pasjonatka zdrowego trybu życia, specjalistka od zadań specjalnych
Rzeczy niemożliwe dla Agaty nie isnieją. Kocha wyzwania lubi uczyć się nowych rzeczy.Zespół to dla niej priorytet, którym świetnie zarządza- przy Agacie każdy ma dobry humor.
Artystyczna dusza, która umie tworzyć nie tylko piękne słodkości ale również ładne dekoracje- a kawę parzy najlepszą w mieście.
W WypiekAna zarządza kawiarnią, zespołem i całym procesem zamówień- wycenia pracę i zamówienia z zamkniętymi oczami i dzięki niej w WypiekAna torty wyceniamy na wysokim poziomie.
Prywatnie mama Frania, który chętnie towarzyszy mamie w pracy 🙂
Ilość miejsc ograniczona
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu: Regulamin Akademia WypiekAna Lokalizacja WypiekAna ul. Podwale Staromiejskie 62/68a Gdańsk 80-845