Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Warsztaty cukiernicze: Słodki Stół- przygotowanie i organizacja

27 marca 09:00 - 17:00

zł950

Candy Bar, Słodki stół szkolenie

Słodki stół.

Piękne realizacje, przepyszne słodkości, wszystko co nas zachwyca podczas wielu imprez. Często się zastanawiasz jak to jest zrobione? Na pewno. Nie jest to oczywiste, ale warto znać podstawy pracy nad dużymi i małymi realizacjami słodkich stołów.

Podczas szkolenia dowiesz się wszystkiego od zaplecza, jak wygląda cały proces tworzenia. Finalnie widzimy piękną realizację, która wymaga dużo pracy. Zdradzimy wszystkie nasze techniki, jak zrobić wiele rzeczy szybciej i sprawniej.Same słodkości nie wystarczą, potrzebna jest też wiedza odnośnie logistyki, marketingu, transportu jak i procesu produkcji.

Szkolenie jest inne niż wszystkie- będziemy wyceniać swoje prace, liczyć, tworzyć, rozmawiać.

Zakres szkolenia:

  1. Od czego zacząć- omówienie jak zacząć pracę nad realizacją słodkiego stołu.
  2. Jak zorganizować pracę przed realizacją
  3. Omówienie rodzajów słodkości do wykonania na słodkim stole
  4. Przygotowanie i wykonanie słodkości, między innymi wykonamy:cake pops, bezy pavlove, cakesicles, monodesery, donuty, babeczki z kremem i nadzieniem, różne rodzaje deserków i kilka innych słodkości, które skomponujemy w jedną całość.Wszystkie słodycze będą miały przygotowane przepisy w skrypcie, które z łatwością odtworzysz w domu. Dodatkowo otrzymasz inne przepisy, z których będziesz korzystać w domu lub innych okazjach.
  5. Potrzebne akcesoria do aranżacji- gdzie kupić, co kupić jak szukać
  6. Kompozycja i finalna Aranżacja Słodkiego Stołu
  7. Ozdoby Słodkiego Stołu typu kwiaty, obrusy- jak dobierać.
  8. Transport i pakowanie
  9. Dodatkowym elementem, którym poruszymy będą Ceny, wyceny, ilości porcji- jak wszystko liczyć.
    • Jak wyceniać swoją pracę, żeby na niej zarobić
  • Szablony do przygotowywanie oferty na słodki stół wraz przelicznikiem porcji
  • Ceny- jak liczyć ceny za dany produkt w produkcji
  • Jakie realizacje się opłacają a jakie nie

Wszystkie wykonane słodkości uczestnicy zabierają ze sobą do domu.

Jeśli będzie potrzeba, warsztaty mogą zostać przedłużone 1h w zależności od pytań. Jesteśmy podczas warsztatów dla Was i odpowiemy na wszystkie pytania.

Każde szkolenie, jest realizowane z inną kompozycją kolorystyczną kwiatową, w zależności od sezonowości i trendów.

 

Prowadząca:

Anna Samsel

Założycielka firmy WypiekAna i Akademii WypiekAna.

“Z zawodu jestem inżynierem okrętownictwa- pieczenie od zawsze było moją pasją, które stało się również moją pracą. Uwielbiam te mniej zdrowe słodycze zamieniać na zdrowe.

Zapraszam Was do mojego słodkiego świata w którym chętnie dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem 🙂 “

 

Ilość miejsc ograniczona , małe grupy

Dodatkowo każda osoba otrzyma :

  • fartuszek wielokrotnego użytku
  • dyplom
  • skrypt z przepisami
  • teczkę i długopis

a to wszystko zabierze ze sobą do domu 🙂

 

 

 

 
Ilość miejsc ograniczona 
Czas Trwania 9-10h
Koszt: 950 zł
Zapisy:
akademia@wypiekana.pl,
tel. 608-419-930
Lub  Kup Bilet 

 

 

 

Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu: Regulamin Akademia WypiekAna  

Lokalizacja WypiekAna Jesionowa 13/2 Gdańsk

 

Dodaj komentarz