Warsztaty cukiernicze: Swan Cake-Tort w stylu łabędzia
8 listopada 2020 08:30 - 17:00
Warsztaty cukiernicze: Swan Cake-Tort w stylu łabędzia
W trakcie warsztatów wykonamy Tortze zdobieniami z masy cukrowej, czekolady i bezy.
Jak zrobić? Nic prostszego, nawet jeśli nigdy nie wykonywałeś toru pokażemy Ci od czego zacząć krok po kroku.
Warsztaty skierowane są dla wszystkich bez względu na posiadane doświadczenie w pieczeniu J
Dużo wiedzy praktycznej jak i merytorycznej <3
5 osób maksymalnie podczas warsztatów – nauka w takiej grupie to sama przyjemność.
Podczas warsztatów będziemy wykonywać:
Idealne biszkopty do tortów( biszkopt czekoladowy i tradycyjny), idealny, żeby stworzyć wysoki tort z 3 przełożeniami
Najlepsze wnętrze to kremy i nadzienia w torcie – tutaj poświęcimy temu dłuższą chwilę, między innymi wykonamy od początku do końca, wykonamy 3 przełożenia tortu:
chrupka (chrupiąca warstwa do tortu ), mus malinowy, krem śmietankowy
żelka owocowa plus krem mango
nadzienie z bezy plus krem z białej czekolady
Idealne przepisy na żelki, bezy, i kremy- wykonamy je krok po kroku
Tynk do tortu od A do Z, Nauka tynkowania- idealny tynki, omówienie jak wykonać kolorowy tynk.
Praca z masą cukrową- przygotowanie samodzielnie zdobień z masy cukrowej,
Zdobienia z masy cukrowej- krok po kroku – jak zamocować zdobienia łabędzia, żeby się trzymały
Praca z barwnikami spożywczymi, tylkami, rękawami cukierniczymi.
Wykonanie kremu do obłożenia tortu, jak uzyskać idealnie prosty tort.
Składanie tortu
Przygotowanie zdobień z czekolady i bezy.
Zdobienie całego tortu
Każdy uczestnik wykona swój tort- pracujemy na prawdziwych tortach nie na atrapach.
Dodatkowo każda osoba otrzyma :
fartuszek wielokrotnego użytku
dyplom
skrypt z przepisami
teczkę i długopis
a to wszystko zabierze ze sobą do domu 🙂
Prowadząca:
Anna Samsel
Założycielka firmy WypiekAna i Akademii WypiekAna.
“Z zawodu jestem inżynierem okrętownictwa- pieczenie od zawsze było moją pasją, które stało się również moją pracą.
Zapraszam Was do mojego słodkiego świata w którym chętnie dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem 🙂 “