Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Tort w stylu angielskim + Figurka

7 marca 09:00 - 16:30

 Warsztaty cukiernicze: Tort w stylu angielskim + Figurka

              TRÓJMIASTO

Lubisz piec? Tworzysz torty? A może dopiero chcesz zacząć tworzyć słodkie torty?

Nic prostszego, nawet jeśli nigdy nie wykonywałeś toru pokażemy Ci od czego zacząć krok po kroku.

Warsztaty skierowane są dla wszystkich bez względu na posiadane doświadczenie w pieczeniu J

Kameralna Grupa  pozwoli nam swobodnie tworzyć piękne torty 🙂

Dużo wiedzy praktycznej jak i merytorycznej <3

Podczas warsztatów będziemy wykonywać i omawiać:

  • Idealny tort pod masę cukrową
  • Tynkowanie tortu
  • Obkładanie tortu
  • wykonania od podstaw lekkiej figurki z masy cukrowej o postaci misia
  • Podstaw modelowania,
  • Komponowania dekoracji na torcie,
  • Korzystania z jadalnych barwników,
  • Praca z masą plastyczną
  • Tworzenie figurki na tort

Podczas zajęć powstaje w pełni udekorowany tort od początku do końca, który każdy z uczestników może zabrać ze sobą.

Dodatkowo przedstawimy tematy:

  • Idealny biszkopt
  • Kremy do tortów (przepisy, proporcje)
  • Tynk do tortu maślany
  • Jak wykonać idealną krawędź na torcie
  • Narzędzia- omówienie niezbędnych narzędzi do pracy z masą cukrową.

 

Podczas warsztatów zapewniamy wszystkie niezbędne przybory, skrypty wraz z przepisami każdy uczestnik zabiera swoje dzieła do domu.

 


Warsztaty Prowadzi:      
Olga Rybaltouskaya

Olga  z zawodu cukiernik i technolog żywności  z 20 letnim doświadczeniem w swoim fachu. Specjalizuje się w kwiatach cukrowych, tortach w masie cukrowej jak i kwiatach cukrowych jak również torach 3D, candy bar i tworzeniu nowych smaków i receptur.

Ukończyła wiele kursów i szkoleń między innymi:

International School of Sugarcrafts, Culinary Art Center Irlandia, Akademia Sztuki Gastronomicznej w Moskwie, gdzie zdobywała swoje umiejętności z tworzenia tortów weselnych jak i tych 3D,  techniki tworzenia kwiatów cukrowych i szerzej rozumianej cukrowej florystyce.

Dodatkowo Olga brała udział w wielu konkurach cukierniczych:

  1. 2013 Wystawa Hereca and Retail, Mińsk:
  • Dyplom “Nowatorstwo we wzornictwie tortów weselnych”
  • Dyplom „Za profesjonalną prezentację sztuki cukierniczej”
  1. 2013 Międzynarodowe mistrzostwa Sztuki cukierniczej, Białoruś:
  • 1 miejsce za kwiaty w stylu angielskim
  • 2 miejsce za tort w kompozycji „ Barwy Jesieni”
  1. 2013 International Krelin Culinary Cup Moskwa-

Brązowy medal za kwiaty w technice angielskiej, Glass: D6-Floral Sugarcraft

Brązowy medal za tort weselny, Glass: D9 Wedding Cake

  1. 2014 Międzynarodowa wystawa, konkurs “Triumf stylu I gustu”, Mińsk
  • Dyplom za najlepszą pracę: Tort weselny ponad 200 kg ( praca sukni weselnej 186 cm)
  1. 2014 12-ste Międzynarodowe mistrzostwa „ Trade show for gastronomy”, Luksemburg
  2. 2015 9-te Międzynarodowe mistrzostwa cukierników- profesjonalnych Europy Południowej, Grecja
  • Złoty medal
  1. Mistrzostwa Europy w dekoracji Tortów Sweet Expo 2019
  • Brązowy medal za kwiatową kompozycję
  • Brązowy medal za weselny tort

 

Prace Olgi:

 

Ilość miejsc ograniczona

Czas Trwania 9.00-16.30

Koszt:450 zł

Zapisy:

akademia@wypiekana.pl,

tel. 608-419-930

 

Kup Bilet



 

Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:

Regulamin Akademia WypiekAna

 

Lokalizacja

WypiekAna

Jesionowa 13/2 Gdańsk

 

 

 

Organizator

WypiekAna
Telefon:
608419930
Email:
akademia@wypiekana.pl
Strona internetowa:
http://www.wypiekana.pl/akademia-wypiekana/

Miejsce

WypiekAna
Jesionowa 13/2
Gdańsk, pomorskie 80-261
+ Google Map
Telefon:
608419930
Strona internetowa:
www.wypiekana.pl